• Culturele Safari

Culturele Safari in Groningen

Categorie: 
Onderwijs

Ruim 1000 leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Groningen zijn deze week op culturele safari. De jongeren volgen workshops en bezoeken voorstellingen en exposities bij culturele organisaties in de stad. Doel is de jongeren bekend te maken met de instellingen en hun creativiteit te stimuleren. De Culturele Safari wil de drempel naar kunst, erfgoed en media verlagen.

In twee rondes gaan de derdejaars leerlingen aan de slag. De jongeren kunnen deelnemen aan een dansvoorstelling en een tas bedrukken met een eigen ontwerp. Er zijn spoedcursussen kunstkijken, breakdance en theater maken. En de jongeren mogen de tentoonstelling The Art of DC in het Forum bezoeken. Doel is leerlingen kennis te laten maken met de organisaties en te enthousiasmeren voor cultureel Groningen. 
K&C organiseert de Culturele Safari. Deelnemende organisaties zijn Forum, GRID Grafisch Museum, Groninger Museum, Het Houten Huis, Jonge Harten. Kunstpunt, Museum aan de A, Nite, NoN FictionPhoto, Noorderlicht, Noordstaat, SPOT Schouwburg, SPOTOosterpoort, Synagoge Groningen, Theater de steeg en VRIJDAG.