Culturele safari door Groningen voor 600 vmbo-leerlingen

Categorie: 
Onderwijs

K&C organiseert voor 600 vmbo-leerlingen een CKV-dag. Leerlingen gaan 17 oktober op culturele safari en maken kennis met kunst en cultuur in de stad Groningen. De jongeren bezoeken voorstellingen, workshops en exposities en doen onderweg opdrachten en activiteiten. Zij maken zo op positieve wijze kennis met het culturele aanbod in hun omgeving. Docenten worden op deze dag geprikkeld het CKV-onderwijs ook buiten de schoolmuren vorm te geven en culturele instellingen worden uitgedaagd om programma's op maat te maken voor deze doelgroep.

CKV staat voor Culturele en Kunstzinnige Vorming, een verplicht examenvak voor alle leerlingen in de bovenbouw van het vmbo en in de tweede fase havo en vwo. Het belangrijkste doel van het vak is dat leerlingen kennismaken met de professionele wereld van kunst en cultuur.

Aan deze pilot doen tien culturele instellingen mee. GRID, URBAN HOUSE, Groninger Museum, Theater de Steeg, NNT, SPOT Groningen, Noorderlicht, Scheepvaart Museum, CBK, VRIJDAG, Jonge Harten, het Universiteitsmuseum en het Forum openen hun deuren voor de leerlingen. Het Nationaal Busmuseum zorgt voor het vervoer. Leerlingen van het Kamerlingh Onnes, Werkman College, Terra Oldekerk, Leon van Gelder, Wessel Gansfort, RSG de Borgen, en RSG ter Apel doen mee aan het programma. Deze CKV-dag wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Groningen. De intentie is om van deze dag een jaarlijks evenement te maken.