• Culturele Mobiliteit Groningen - Klooster Ter Apel

Culturele Mobiliteit Groningen

Categorie: 
Onderwijs

Kinderen in de provincie Groningen kunnen ook in 2019, dankzij het project Culturele Mobiliteit naar het Groninger Museum en zes erfgoedinstellingen in de provincie.
Voor veel scholen is een bezoek aan het museum of culturele instelling een probleem vanwege de omvangrijke logistiek. Dankzij het gecoördineerde busvervoer is een bezoek aan kunst en erfgoed in de regio eenvoudig te organiseren en betaalbaar. 

Kunstbus
De "Kunstbus" brengt leerlingen uit de provincie en de wijken in de stad rechtstreeks van school naar het Groninger Museum. Onderweg vertelt een museumdocent over de architectuur van het gebouw en over de kunst. In het museum krijgen de kinderen een interactief en educatief programma aangeboden, waarbij ze tevens zelf aan de slag mogen in het atelier van het museum. 

Erfgoedbus
Naast de Kunstbus kunnen scholen ook kiezen voor de "Erfgoedbus". Deze bus brengt de kinderen naar historische plaatsen als het Veenkoloniaal Museum in Veendam, Klooster Ter Apel, Fraeylemaborg in Slochteren, Vesting Boertange, de Middeleeuwse stad of Openluchtmuseum Het Hooge Land. Iedere instelling biedt een programma op maat, afgestemd op leeftijd. 

Culturele Mobiliteit
Je kunt jouw klas nu inschrijven voor Culturele Mobiliteit 2019! We stemmen datum op jouw wensen af.
Inschrijven kan via onze website.
Neem contact op met Jolanda Vas, coördinator van Culturele Mobiliteit Groningen voor een afspraak of informatie, 0592-336999.