• Canon Borger-Odoorn
  • Canon Borger-Odoorn

Canon Borger-Odoorn

Categorie: 
Onderwijs

Onder begeleiding van K&C werken onderwijsstichting OPO, het Hunebedcentrum, de Historische Vereniging en de Bibliotheek aan de Canon van Borger-Odoorn. De organisaties bepalen samen wat wel en niet in de geschiedeniscanon komt en gaan daarna de teksten schrijven. Volgens cultuurcoach Erik de Vries moet de Canon eind 2022 zo goed als gereed zijn. 

In de Canon van Borger-Odoorn worden natuurlijk de hunebedden opgenomen. Het grootste hunebed van Nederland ligt immers in Borger.
Maar in totaal moeten er zestien vensters (hoofdstukken) komen die de geschiedenis van Borger-Odoorn laten zien vanaf de preshistorie tot nu. De verwachting is dat de jagers en verzamelaars een plek krijgen in de Canon en natuurlijk de Tweede Wereldoorlog, maar ook Picardt en Titia, de mijnbouw en de Drentse taal. 

De Canon van Borger-Odoorn is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de cultuur en geschiedenis van Borger-Odoorn, en in het bijzonder voor leerlingen en leerkrachten. 

Het is de bedoeling dat de Canon straks via het internet beschikbaar is voor scholen, zodat kinderen kennis kunnen nemen van de lokale geschiedenis.