• Oktober Kindermaand

Burgemeesters geven startsein Kindermaand

Categorie: 
Kunstbeoefening

Op basisscholen verspreid door de hele provincie geven burgemeesters en locoburgemeesters woensdag 16 en donderdag 17 september 2020 het startsein voor Oktober Kindermaand. Dit betekent dat kinderen vanaf die dag kunnen reserveren voor tal van, gratis toegankelijke, culturele activiteiten in de provincie.
Tijdens Oktober Kindermaand mogen kinderen in de basisschoolleeftijd in de weekenden gratis naar theater, molens, musea en andere culturele instellingen.

De deelnemende instellingen organiseren speciale voorstellingen, workshops, rondleidingen en andere creatieve activiteiten, waar zowel kinderen als ouders/begeleiders aan deel kunnen nemen. Dit jaar doen bijvoorbeeld het Hunebedcentrum, Drents Museum, Molen Jan Pol, IVN en CBK Emmen mee. Kunstenaars, dansdocenten en gidsen verzorgen veelal de workshops. 

De burgemeesters bezoeken op 16 of 17 september een school in de eigen gemeente en worden daar feestelijk ontvangen. Natuurlijk op 1,5 meter afstand. Daarna vertelt de burgemeester hoe leuk de activiteiten van Kindermaand zijn en daarna leest hij het verhaal De verwoesting van Hunsow voor. 

Het evenement Oktober Kindermaand is een traditie in Drenthe. Alle kinderen in Drenthe zijn er de afgelopen jaren groot mee geworden. Het programmaboekje krijgen alle kinderen op school uitgereikt. Het boekje ligt ook bij VVV, bibliotheek en de recreatieparken in Drenthe. 

Website Oktober Kindermaand