Bliss stapje verder in droom naar muziekcarrière

Categorie: 
Kunstbeoefening

De band Bliss mag het landelijke traject van Popsport volgen. Zij werden geselecteerd uit zes deelnemers die het Talentontwikkelingstraject Popsport Drenthe volgden. Het is een nieuwe stap in de droom om professioneel muzikant te worden. Bliss krijgt na de zomer een aantal maanden professionele begeleiding, workshops en studiotijd om te werken aan hun eigen muziek. 

Popsport richt zich op jonge muzikanten tussen de 12 en 21 jaar. In een provinciaal traject volgen deelnemers een aantal weken workshops en worden ze gecoacht op het schrijven van eigen nummers, geluid en podiumpresentatie. Tijdens de workshops is er aandacht voor sociale media en het verkopen van je optreden. In Drenthe waren muzikanten CYNN en Robin Assen van de band Navarone aan het traject verbonden. Hun taak wordt nu over genomen door andere artiesten, waardoor de deelnemers steeds meer stappen zetten richting (landelijke) optredens.
Aan het eind van het landelijke traject staat er een finale gepland om te kijken wie in Nederland zich het meest weet te onderscheiden.