• Bilderwald/Beeldenbos

Bilderwald/Beeldenbos reist door naar Gieten

Categorie: 
Evenementen

In de bibliotheek in Gieten is van 18 t/m 22 oktober de tentoonstelling Bilderwald/Beeldenbos te zien, een augmented reality tentoonstelling van de kunstenaars Gejan Stol, Raymond van Es en Sina Barkmann. In de expositie worden op ogenschijnlijke lege zuilen digitale kunstwerken geprojecteerd als bezoekers hun tablet of telefoon op de sokkels richten. Je kunt om de kunstwerken heen lopen en er zelfs "inkruipen".

De kunstwerken zijn gratis te bekijken. Kijk op de website van de bibliotheek in Gieten voor de openingstijden. 

Bilderwald/Beeldenbos is de afsluiting van het project Grenzkultur, een project rond het immaterieel erfgoed in de regio's Emsland en Grafschaft Bentheim en de provincie Drenthe. De tentoonstelling zou vorig jaar al een rondreis maken, maar helaas gingen de evenementen waar de installatie te zien zou zijn niet door. Dit najaar Bilderwald/beeldenbos dan toch op reis door Drenthe en een deel van Duitsland.

Bilderwald/Beeldenbos is mogelijk dankzij financiële steun van de provincie Drenthe, INTERREG en EDR en gerealiseerd in samenwerking met ICO Partner in Kunst & Cultuur en de Digital Art Factory in Assen.