• Expositie Bilderwald Beeldenbos Grenzkultur
  • Expositie Bilderwald Beeldenbos Grenzkultur
  • Expositie Bilderwald Beeldenbos Grenzkultur

Bilderwald/Beeldenbos

Categorie: 
Kunstbeoefening

Een tentoonstelling van digitale kunstwerken die je alleen kunt zien op je IPad of smartphone. De tentoonstelling Bilderwald/Beeldenbos laat 12 kunstwerken zien van Gejan Stol (Assen), Raymond van Es (Groningen) en Sina Barkmann (Düsseldorf).

De beelden staan op een boomstam met kunstzinnige sokkel en is de afsluiting van het project Grenzkultur. Een project rond het immaterieel erfgoed in de regio's Emsland, Grafschaft Bentheim en de provincie Drenthe met activiteiten rond de thema's ruimte, taal, ambacht en feesten. 
De kunstwerken van deze augumented reality (AR) tentoonstelling kun je van alle kanten bekijken en in enkele kunstwerken kun je zelfs naar binnen kijken.

De tentoonstelling Bilderwald/Beeldenbos reist vanaf januari 2021 langs (kleine) locaties als dorpshuizen en bibliotheken in Drenthe, Emsland en het Graafschap Bentheim.

De afsluitende tentoonstelling is mogelijk dankzij financiële steun van de provincie Drenthe, INTERREG en EDR en gerealiseerd met de inzet van de Digital Art Facotory in Assen.