• RinseKoetjeBil expositie

In Arcadië!

Categorie: 
Kunstbeoefening

Kunstenaarscollectief RinseKoetjeBil exposeert op dit moment bij Stichting Kunst & Cultuur aan de Nassaulaan 5 in Assen. Onder de titel In Arcadië! hebben de kunstenaars niet alleen alle kantoren en gangen met kunstwerken ingericht, maar ook een gang met apocalyptische paarden gemaakt. De kunstenaars Jitske Rinsma, Eske Koetje en Klaas Bil werken ook zes dagen live bij K&C. Op een grote wand in het gebouw maken de kunstenaars een muurschildering die verbeeldt wat er volgens hen na de Apocalyps komt. Het doek is vijf bij drie meter. 

De kantoorruimtes en gangen van het oude schoolgebouw in Assen zijn gevuld met individueel werk. Alle drie de kunstenaars verbeelden op eigen wijze hun Paradijs, de Eeuwige Jachtvelden en Arcadië. In het Arcadië van RinseKoetjeBil speelt de mens niet of nauwelijks een rol. Bezoekers vinden er dan ook voornamelijk werk van vogels en landschappen, maar ook insecten en abstracte werken. 

Kunstenares Eske Koetje: "Met deze tentoonstelling verbeelden we de roerige tijd waarin we leven, met de vluchtelingencrisis, klimaatproblematiek, zorgen over de wereldgezondheid en de wereldpolitiek. Tegelijkertijd willen we de toeschouwer hoop geven en prikkelen om na te denken wat voor hem of haar Arcadië inhoudt". 

De expositie In Arcadië! is te zien tot en met 17 januari 2021 en kan dagelijks tijdens kantooruren bezocht worden. De kunstenaars en medewerkers houden zich vanzelfsprekend aan de coronarichtlijnen.