• Poplab Drenthe

Appleknockers Knockhouse

Categorie: 
Evenementen

Het Cuby &  The Blizzards album Appleknockers Flophouse is op 26 september 2019 onderwerp van een muzikale en theatrale productie in café Hofsteenge in Grolloo. K&C en Gerhardt Heusinkveld brengen met tal van Drentse artiesten op de sterfdag van Harry Muskee een ode aan de meester, het album en de band. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat het spraakmakende bluesalbum verscheen.
Garage TDI is gevraagd een theatrale vertaling te maken over de totstandkoming van de albumhoes. Een halve eeuw geleden werden boeren dronken gevoerd om samen met een striptease dame in café Perkaan in Wezup te poseren voor de albumhoes. Niet iedereen was daar blij mee. De albumhoes stond een tijdlang op de zwarte lijst. 

Artistiek leider Gerhardt Heusinkveld zorgt ervoor dat de eerste twee nummers van het album zo authentiek mogelijk ten gehore worden gebracht. De rest van de nummers op het album worden meer naar deze tijd getrokken met eigen uitvoeringen en bewerkingen van jonge Drentse artiesten.
Jan Stam van K&C zorgt via Poplab Drenthe met DAF Assen dat de albumhoes met visuals recht wordt gedaan. En daarnaast is er zoals gezegd de theatrale invulling van jonge theaterspelers van Garage TDI.  Koop nu je tickets.