• Wijzigingen door corona

Annuleringen door corona

Helaas ziet ook K&C zich genoodzaakt om een aantal activiteiten die in oktober en november 2020 geprogrammeerd stonden online aan te bieden of door te schuiven naar een later moment. Hieronder geven wij een overzicht: 

Symposium Toekomstdenken: Zetdwang en Geestdrift. 
Dit symposium voor beeldende kunstenaars en beeldende kunst-liefhebbers wordt doorgeschoven naar 15 april 2021. Je kunt je wel alvast aanmelden.
Meer informatie over het symposium vind je op onze website. 

Bilderwald / Beeldenbos
De Augmented Reality tentoonstelling Bilderwald / Beeldenbos in het kader van ons NederlandsDuitse project Grenzkultur is geannuleerd. Het project Grenzkultur rond het immaterieel erfgoed in de regio's Emsland en Grafschaft Bentheim en de Provincie Drenthe, zou worden afgesloten met een bijzondere expositie op de Brink in Assen. Via je telefoon zou je een aantal digitale sculpturen kunnen bewonderen. Deze tentoonstelling hopen wij binnenkort elders te presenteren. 

Dag van de Drentse Geschiedenis
Donderdag 22 oktober organiseren K&C, Platform Drentse Musea en Drents Archief de Dag van de Drentse Geschiedenis voor docenten geschiedenis, CKV en Mens en Maatschappij, leden van historische verenigingen, medewerkers van musea en ZZP-ers. De dag vindt dit jaar online plaats. De workshops van Jaap Beuker en de tentoonstelling komen te vervallen. Aanmelden kan bij het Drents Archief, info@drentsarchief.nl, waarna geïnteresseerden een Zoom-link ontvangen. Aanvang 10.15 uur. Afsluiting 11.30 uur. Na de opening starten drie workshops, waaruit een keus gemaakt kan worden. Er is een workshop bronnenonderzoek, een workshop verhaal centraal en een workshop Visual Thinking.

Koester Drenthe
De vrijwilligersdag Koester Drenthe is verplaatst naar 22 april 2021. Deze dag, voor vrijwilligers in de kunst-, cultuur-, erfgoed- en natuursector, trakteren wij op workshops en lezingen en samen met hen onderzoeken wij de kansen en mogelijkheden van kruisbestuiving tussen natuur, kunst en erfgoed. Een dag georganiseerd door Het Drentse Landschap, Huus van de Taol, Drents Historische Vereniging en K&C. 

Meer Muziek in de Klas Inspiratietour en Het Swingende Kinderbrein
Dit evenement voor schoolleiders en leerkrachten krijgt een online-versie. Op woensdagmiddag 28 oktober 2020 van 15.30-17.30 uur leer je met een lezing van professor Erik Scherder wat de effecten zijn van muziekonderwijs op kinderen en hun brein én leren hoe je muziekonderwijs een plek geeft op school? Daarna volg je een workshop of werksessie. Als je op tijd de online-kaartje reserveert ontvang je voor het congres een verrassende goodiebag.