Toekomstdenken

Het zit erop. De laatste fase van het talentontwikkelingsproject Toekomstdenken is afgesloten. Verliep het eerste deel van het project nog redelijk binnen de beperkingen, het tweede deel ging moeizaam vanwege alle coronamaatregelen die golden. Teleurstellend was de afsluiting. Er was een tentoonstelling met werken van de 18 geselecteerde kunstenaars die het masterclass-traject hebben gevolgd, maar deze kon niet bezocht worden en werd ongezien weer ontmanteld. Sandra Kip maakte wel een film van de eindexpositie die je kunt zien op YouTube en onderaan de pagina vind je foto's van alle exposities.

Toekomstdenken was een project met een inspirerend programma voor amateur- en professionele schilders, beeldhouwers, filmers en fotografen in Drenthe en Overijssel. 
Het eerste deel van het project bestond uit inspiratiedagen, exposities, verdiepingsdagen, workshops en lezingen, waar alle deelnemers kennis en vaardigheden konden opdoen. Het tweede deel van het project bestond uit een masterclasstraject voor 18 geselecteerde kunstenaars. Onder begeleiding van een aantal boegbeelden (professionele kunstenaars werkend in één van de twee provincies) maakten de kunstenaars nieuwe kunstwerken.

Het project Toekomstdenken was een samenwerking tussen Stichting Beeldruimte in Overijssel en K&C.

  • Toekomstdenken
  • Embedded thumbnail for Toekomstdenken
  • Embedded thumbnail for Toekomstdenken