Drentse Talentprijs Cultuur

Willemien Dijkstra ontving in 2018 de Talentprijs Cultuur 2018. Willemien viel op, omdat zij in korte tijd een aantal mooie rollen in Nederlandse musicals speelde. Zo zagen we haar in 'Ciske de Rat' en 'Was getekend, Annie M.G. Schmidt', een toneelstuk over de schrijfster met Simone Kleinsma in de hoofdrol. Willemien maakte deel uit van het ensemble, waarin ze diverse rollen speelde.
Willemien ontving naast de titel een bedrag van 2.500 euro en een sculptuur van Els Mondt.

Jong cultureel talent

De Drentse Talentprijs Cultuur is in 2010 in het leven geroepen om meer aandacht te geven aan jong cultureel talent in Drenthe. Belangrijkste criterium voor de prijs is dat de kandidaten in het voorgaande jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd. Daarnaast spelen potentie om door te groeien en ontwikkeling een rol bij de beoordeling.

De andere genomineerden in 2018 waren Maurice Mulderij uit Hoogeveen en Isa Zwart uit Emmen, beiden genomineerd vanwege hun muzikale prestaties in 2017.

Uit het juryrapport
"Het staat buiten kijf dat Willemien een talent is op het gebied van musical. Sterk qua expressie en motoriek, met een zeer aangename stem en een zeer verzorgde presentatie. Een dame die weet wat ze wil. Tegelijkertijd zit er een gelaagde ambitie in haar, ze wil méér, legt de lat hoog voor zichzelf en behoudt daarbij een realistische kijk op de wereld".