Hof van Heden Hooghalen

In de gemeente Midden-Drenthe vindt van september 2020 t/m september 2021 het project Hof van Heden Hooghalen plaats. Een project waarin de inwoners en de dorpstuin in Hooghalen samen het middelpunt vormen. Door corona duurt het project langer dan gepland.

Tijdens Hof van Heden Hooghalen worden (oude) streek- en familierecepten van inwoners verzameld, kook- en wecktechnieken uitgewisseld en werken kinderen tijdens een serie kunstlessen met pigmenten uit de planten van de dorpstuin. Het voedselproject brengt drie generaties inwoners samen en vergroot de kennis van de "Haolers" over gezond en duurzaam voedsel in de eigen omgeving. 

Het project Hof van Heden Hooghalen is door K&C en House of Design ontwikkeld met bewoners en agrariërs uit het dorp en de vrijwilligers van de Dorpstuin en Duurzaam Hooghalen. 

Het project bestaat uit drie delen, een schoolproject, een voedsel- en receptenprogramma met senioren, volwassenen en jongeren en een eindpresentatie met een gezamenlijke maaltijd voor de deelnemers.

  • Hof van Heden Hooghalen