De Geur en Smaak van Drenthe

Wat is de geur en smaak van Drenthe? 
Deze vraag legde K&C voor aan geur- en smaakkunstenaar Philipp Kolmann. Het resultaat is een bijzondere jenever, ambachtelijk gestookt van ingrediënten die typerend zijn voor Drenthe gedurende de periode van de turfafgravingen: boekweit, aardappelen en de jeneverstruik. 

De drank bevindt zich in een klassiek ogend flesje, bekroond met een houten kurk die verzegeld is met bijenwas. Het linnen zakje verspreidt vaag de warme geur van het Drentse heideschaap. De kruiden in het flesje geven langzaam hun aroma's af. Het hout van de jeneverstruik zorgt voor de basistonen vanille en gekarameliseerde suikers, het hars geeft een kruidige kaneelgeur af, terwijl de naalden zorgen voor groene citrusaccenten. De jeneverbessen tenslotte geven een gulle grondtoon. 

  • De geur en smaak van Drenthe