Vlieg zwaluw, vlieg!

K&C heeft samen met kunstenaar Judith Schmidt het project Vlieg zwaluw, vlieg! ontwikkeld. Met het kunstproject stimuleren wij de interactie tussen oud en jong in coronatijd.

In het dorp Havelte moeten in eind mei 2021 negentig kleurrijke zwaluwen verschijnen voor de ramen van senioren in Havelte. De ene helft van de houten zwaluw wordt beschilderd door leerlingen van 

Leerlingen van groep 7 van OBS De Bosrank beschilderen één kant van een houten zwaluw en een oudere dorpsbewoner versiert de andere kant. De zwaluwen staan symbool voor een nieuw begin en zijn een teken van hoop en geluk. Met de zwaluw ontvangen de senioren een brief met een gedicht of tekening van het kind, waarin het de oudere vraagt een herinnering uit zijn of haar kindertijd te delen. Een herinnering aan de zwaluwtijd, de tijd van het voorjaar richting de zomer. 

Alle zwaluwen vliegen uit en worden verzameld en samengebracht in een grote mobile die samen met de brieven in het dorp wordt tentoongesteld. Zo wordt de individuele ervaring van het maken van een kunstwerk thuis getransformeerd tot een gemeenschapsproject.

  • Kunstenaar Judith Schmidt met een zwaluw in haar handen
    Kunstenaar Judith Schmidt