Popsport Drenthe

Tien jonge popacts zijn van april tot en met juni 2021 druk bezig geweest met het coachingsprogramma Popsport. Op 9 juli presenteerden de jongeren in poppodium VanSlag in Borger wat zij sinds maart geleerd hebben. Voor het eerst tijdens dit traject live voor publiek. Singer-songwriter Kaylee Landhuis uit Coevorden liet zien en horen dat zij zich gedurende het traject het meest ontwikkeld heeft en mag door naar het landelijke talentontwikkelingsprogramma Popsport. Kaylee mag in de studio van de band De Staat in Nijmegen een song opnemen en een coachingstraject volgen. In dit traject zit uit elke provincie één deelnemer. 

Kaylee Landhuis weet zich te onderscheiden door haar liedjes te combineren met gitaar, viool en loop station. Ook heeft ze zich in het Drentse coachingsprogramma flink ontwikkeld. Dit is het belangrijkste criterium om door te mogen naar het landelijke traject. De diversiteit aan instrumenten en de dynamiek die Kaylee in haar muziek brengt geeft haar een eigenheid die de jury bijzonder waardeert. In het landelijke programma kan de Coevordense nog heel veel stappen maken menen de trajectcoaches Herman Klompaker en Patries van Iterson.

Tijdens Popsport Drenthe 2021 werden tien acts begeleid door vijf regionale coaches die hen adviseerden op muzikaal gebied, maar hen ook uitlegden hoe de Nederlandse muziekindustrie werkt. Er werd gecoacht op vaardigheden, muziekstijl en eigenheid. De acts die naast Kaylee Landhuis meededen aan het traject waren de Asser singer-songwriters Ellen en Viola, Julia Dubbelboer, Leeloo Brinkman en Nina van den Woude. De Coevordense singer-songwriters Anousha Baak en Thirza Lutke, Eline Pielaat uit Nieuw-Buinen, Marieke Schenk uit Tynaarlo en de band Moonlighter uit Borger.

Popsport is een programma voor jonge muzikanten die meer willen met hun muziek. Het eerste deel bestaat uit het regionale traject met coaches die ook uit de regio komen. De jongeren leren hoe de muziekbusiness in elkaar zit en worden inhoudelijk gecoacht. Het tweede deel is het landelijke traject. Popsport is er voor alle popgenres, van rockband tot rapper en van singer-songwriter tot dj/producer.