Hit the North

In 2021 start in Noord-Nederland voor de derde keer het talentontwikkelingsprogramma Hit the North. Geselecteerde live-acts uit Drenthe, Groningen of Friesland nemen deel aan bootcamps, coaching en showcases om zich verder te ontwikkelen op muzikaal gebied. De muziektalenten krijgen een jaar lang coaching en ondersteuning om door te groeien naar regionale en landelijke podia. In het traject is een aantal podiumplaatsen voor hen gereserveerd op Eurosonic Noorderslag en de Bevrijdingsfestivals in Noord-Nederland. De eerste artiest uit Drenthe die geselecteerd is voor Hit the North is singer-songwriter TAMAR.

In 2020 nemen de band Moonradio uit Eelde, singer-songwriter Isa Zwart en band uit Emmen en het duo Same Old uit Assen en Eelde doen in 2020 deel aan Hit The North. De bootcamps voor deze deelnemers vonden in juni en augustus 2020 plaats. In april en mei vonden vijf online sessies plaats, waaronder sessies met livestreamproducer Michiel Gardner en singer-songwriter Thomas Azier.

Meer informatie op de website van Hit the North

Hit the North is een samenwerking van ESNS, Into The Great Wide Open, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe, Popfabryk, Urban House Groningen en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en We the North.

 

  • Hit the North
    Isa Zwart