Van SKIK tot Sorry John

In het gebouw van K&C in Assen is tot eind december de tentoonstelling Van SKIK tot Sorry John, 25 jaar ondersteuning popmuziek in Drenthe te zien. De expositie bestaat uit foto's van popbands en popmuzikanten uit Drenthe, een podium, festivalposters en een knipselarchief met daarin grote en kleine popevenementen in Drenthe.

Cassettebandje van jonge Daniël Lohues
Op 1 januari 1993 werd de provinciale popkoepel Pop.Drenthe overgenomen door K&C. Popadviseur Jan Stam ging mee naar K&C en kon zich daardoor nog beter inzetten voor de Drentse popcultuur. Hij ondersteunde en stimuleerde poptalenten met talentontwikkelingsprojecten en zorgde ervoor dat de podia in Drenthe ruimte creëerden voor het talent. Al die jaren verzamelde hij honderden krantenartikelen en aanverwante zaken over de popgeschiedenis van Drenthe. Hij heeft zelfs nog het cassettebandje met de eerste drie liedjes van een jonge Daniël Lohues die deel wilde nemen aan het streektaalfestival Muzem, één van de eerste activiteiten van K&C.

Mobiel Productielab Popcultuur
Jan Stam, en daarmee K&C, start begin volgend jaar aan een nieuw avontuur; de realisering van een Mobiel Productielab Popcultuur. Samen met de leden van de nieuwe provinciale popkoepel Poppunt Drenthe (The Bake Shop Emmen, Muziekcoöperatie Meppel, Het Podium Hoogeveen, PopMixArt Assen en VanSlag Borger) wordt gewerkt aan nieuwe spannende muziekactiviteiten en popacts in Drenthe. Dit is mogelijk dankzij een financiële impuls van de provincie Drenthe.