Symfonica in D live

Op 30 oktober organiseren de Drentse kunstencentrum en K&C weer een provinciale orkesten- en korendag voor kinderen en jongeren. Dit jaar vind de dag plaats in het Atlas Theater in Emmen. Onder de naam 'Symfonica in D' wordt een hele dag een aantal stukken ingestudeerd. Aan het eind van de middag worden de gerepeteerde stukken gepresenteerd. Tijdens een aantal uitvoeringen stukken zingt het projectkoor mee.

De dag is voor kinderen en jongeren tussen de 7 en 24 jaar en start om 10.00 uur met een gezamenlijke warming up. Daarna gaat iedereen in groepen uiteen om te repeteren in niveaugroepen. Het concert begon om 16.00 uur.
Deze dag is een prachtige gelegenheid voor kinderen en jongeren die een instrument bespelen en graag eens met anderen en willen optreden. Leerlingen van particuliere muziekdocenten, muziekscholen en jeugdorkesten, maar ook jongeren die geen les meer hebben maar wel graag willen samenspelen kunnen deelnemen.
Kinderen en jongeren die mee willen zingen kunnen zich aanmelden voor het projectkoor. Ook zij werken een hele dag aan hun zangtechniek en hun presentatie voor het concert.