Koester Drenthe

Inspiratiedag voor vrijwilligers in de kunst-, cultuur-, erfgoed- of natuursector. 

Het Drentse Landschap, Huus van de Taol, Drents Historische Vereniging en K&C organiseren op donderdag 29 oktober 2020 de inspiratiedag Koester Drenthe. Een middag met workshops, ontmoetingen en sprekers over de kansen en mogelijkheden van kruisbestuiving tussen natuur, kunst en erfgoed in Drenthe. Op dit moment werken verschillende partijen al samen tijdens projecten in de natuur of op erfgoedlocaties. Tijdens deze dag wordt de kracht en de rol van vrijwilligers hierbij benadrukt.
Als voorbeeld noemen we het project Allemansgoed Terheijl waarin een aantal kunstenaars samenwerkt met landschapsorganisaties, historische clubs en inwoners om de verloren kenmerken van het landgoed Terheijl weer zichtbaar te maken en Into Nature waarin Staatsbosbeheer en kunstenaars samenwerken aan beeldende kunst in natuurgebieden in Drenthe. 

Locatie
Koester Drenthe vindt plaats op Donderboerkampen, het voormalig munitiedepot in Donderen dat bestaat uit 24 bunkers en nu de thuishaven van de locatietheatergezelschap PeerGrouP. 

Workshopprogramma en lezing
De inhoud van het programma leest u op de pdf hieronder. 

Aanmelden
Aanmelden kan door het formulier op te sturen naar: hester@kunstencultuur.nl