Actiemaand Gekleurd Grijs

In april staat Drenthe bol van de kunstzinnige en creatieve activiteiten voor senioren tijdens 'Gekleurd Grijs in Actie!'. In deze actiemaand worden in de hele provincie diverse culturele activiteiten aangeboden en het Gekleurd Grijs Festival georganiseerd.
Verschillende organisaties en kunstenaars bieden workshops, voorstellingen en rondleidingen aan tijdens Gekleurd Grijs in Actie! Het aanbod varieert van dans, theater, erfgoed, beeldende kunst tot een workshop yoga. Eind januari verschijnt het programmaboekje met daarin een omschrijving van de activiteiten, wanneer en waar ze plaatsvinden, de kosten en de verschillende vervoersmogelijkheden.

Jacques D'Ancona is een van de bijna 30 ambassadeurs van Gekleurd Grijs. De ambassadeurs zetten hun kennis en kunde in om zoveel mogelijk senioren te enthousiasmeren en in staat stellen om deel te nemen aan één van de activiteiten.

Stichting Vier het Leven, Trias Welzijn en de VOR-bus hebben zich aan Gekleurd Grijs verbonden waardoor de activiteiten voor iedereen goed bereikbaar zijn. De programmaboekjes liggen op verschillende locaties, van horeca en middenstand tot huisartsenpraktijken, dorpshuizen, bibliotheken en culturele centra.