Workshop fotoalbum maken

Tover uw digitale foto's om in een prachtig boek

Heeft u ook een computer of telefoon vol digitale fotobestanden? Het blijft er vaak bij om een album op papier te maken om aan vrienden en familie te laten zien. In deze dagvullende workshop legt fotograaf Ruud Haan u stap voor stap uit hoe u zo'n boek maakt. Van de keuze voor een leverancier tot de selectie van de papiersoort, van automatisch laten vullen tot achtergrondafbeeldingen. Heeft u een laptop? Neem deze dan mee. U krijgt ook een handleiding voor thuis.

Vroeger kwam je met je filmrolletjes terug van vakantie, waarna je moest wachten tot de foto's ontwikkeld en afgedrukt waren voordat je ze op maat kon knippen en in een boek kon plakken. Deze werkwijze kende nadelen, maar zeker ook voordelen. Iedereen die met een schaar en lijm overweg kon, kon een fotoboek maken.
Tegenwoordig komen de meeste mensen terug van vakantie met vaak honderden digitale foto's. Leuk op een computer, maar veel minder sfeervol om de foto's te laten zien bij vrienden of familie! Natuurlijk kan je enkele losse afdrukken bestellen. En die afdrukken zou je zelfs nog op de ouderwetse manier in een fotoalbum kunnen plakken. Er is echter een veel mooiere oplossing: het fotoboek. In dit fotoboek worden de afbeeldingen gebundeld en afgedrukt. Het papier blijft mooi egaal zonder te bobbelen, en het geheel oogt zeer professioneel. Maar toch haken veel mensen hier af omdat ze opzien tegen het maken van zo'n fotoboek.
Aan de hand van workshop van circa 8 uur (inclusief pauzes) leidt Ruud Haan u door de stappen die moeten worden doorlopen om een blijvende, mooie herinnering in de vorm van een fotoboek te creëren. Van de keuze voor een leverancier tot de selectie van de papiersoort, van automatisch laten vullen tot helemaal hand gevulde fotoalbums. Van gebruik van teksten, tot het gebruik van achtergronden. U ziet: er zijn heel veel mogelijkheden.
Om direct tijdens de workshop aan oefeningen mee te kunnen doen is een laptop (Windows of Mac) met een webbrowser zeer wenselijk. Het is echter ook mogelijk de oefeningen op een later moment (thuis) op een PC te doen aan de hand van het materiaal dat u via e-mail nagezonden krijgt na de workshop.

Roos op beschuit met roze/witte muisjes
Datum en tijd:
  • 20 september 2021 - 9:30 uur tot 17:00 uur
Genre:
Audiovisuele kunst
Kosten:

€ 42,50

inclusief koffie/thee en lunch

Volksuniversiteit Zuidlaren i.s.m. Ruud Haan Fotografie & Webdesign
De Ludinge, Ludinge 4
9471 JD Zuidlaren
06-12256405
  • Fotograaf Ruud Haan