Opening tentoonstelling 'Vrijheid uit alle windstreken' en Drentse Uitmaand

Vrijheid uit alle windstreken

Wat ooit begon als ontmoetingsplek voor verschillende culturen door de aanwezigheid van een asielzoekerscentrum in Oranje, is nu uitgegroeid tot een unieke ontmoetingsplek. De Tuinkabouter tegenover het voormalige asielzoekerscentrum in Oranje is de plek geworden van saamhorigheid, van reuring, van het verbinden van mensen uit verschillende culturen.

In de geest van Jan Voortman, de grondlegger van deze bijzondere ontmoetingsplek, wil de  organisatie zijn ingezette koers van verbinden vasthouden en versterken. Daarom is er in het culturele jaar maandelijks een activiteit/evenement rondom het thema vrijheid. Je kunt hierbij denken aan poëzie, lezingen, fototentoonstellingen, kunst maken, vertoning documentaires, een zaaidag voor de jeugd etc. Het motto van de organisatie is: “To plant a garden is to believe in tomorrow”.

Een evenement dat valt onder ‘Vrijheid uit alle windstreken’ is:

Opening tentoonstelling ‘Vrijheid in beeld’

Tentoonstelling en Lezing: Geschiedenis van het Oranjekanaal als verbindingskanaal tussen mensen (turfstekers, veenarbeiders, dorpen tussen zand en veen, armoede en rijkdom, oorlog en verzet). Fotomateriaal van vroeger, (oud)inwoners rond het Oranjekanaal worden uitgenodigd om hun foto’s te laten scannen voor de tentoonstelling.

 

De Tuinkabouter
Datum en tijd:
  • 14 september 2019 - 14:00 uur tot 17:00 uur

Opmerking prijzenU bent van harte welkom bij deze opening.
De lezing en expositie zijn gratis toegankelijk

Aanvang: 14.00 uur
Locatie: Stichting De Tuinkabouter, Oranje 9, 9416 TA Oranje

Organisatie:

K&C